İzmit’teki Fuar’da okulumuzu tanıttık

15 Mayıs 2015

İzmit’teki Fuar’da okulumuzu tanıttık

Kocaeli Valiliği tarafından düzenlenen ve Kocaeli Üniversitesi’nin ortak olduğu (KOÜ) Doğu Marmara İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (DOMİF) ile Üniversite Tanıtım Günleri İzmit Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün açılışına katıldığı fuarda Kocaeli Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Türkiye İş Kurumu gibi sanayi kuruluşu ve odalar kendilerine stant kurdu ve ziyaretçilere bilgi verdi.  'Yaşam ve Teknoloji' temalı fuarda üniversitemizdeki fakülteler ve yüksekokullar tanıtım standı açarak, ziyaretçilere kendi okulları hakkında bilgi verdiler. Kandıra MYO’nun standı ise fuarda en fazla ilgiyi çekenlerden biriydi. Özellikle tekstil teknolojilisi programına ilişkin sorular dikkatlerden kaçmadı. Kandıra MYO’nun standına uğrayanlar okulun bölümleri, ders programları, içerikleri ve yapılan sosyal etkinlikleri hakkında bilgi edindiler.

Sosyal yardım projeleri

Diğer yandan okulumuz öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında geliştirdikleri etkinliklere de devam edildi. Öğr. Gör. Dr.Nilay Karasakal’ın yönlendirmesiyle, okulumuzdan bir grup öğrenci Kandıra’nın Seyitaliler köyü İlköğretim Okulu’nun ana sınıfı öğrencilerine oyuncak yardımında bulundular. Kendi çabalarıyla buldukları sponsor aracılığıyla maddi destek alan öğrencilerimiz,  satın aldıkları hediye oyuncukları okul yönetimine teslim ettiler. Öğr. Gör. Nur Karaca’nın proje yönetiminde ise yine başka bir grup öğrenci Kandıra Mancarlı köyündeki ihtiyaç sahibi bir aileye kuru gıda yardımında bulundular. Öğrenciler bu yardımı da sponsor aracılığıyla gerçekleştirdi.

Bankacılık ve sigortacılık semineri

Çeşitli sektörlerden temsilcilerin okulumuza gelerek seminer, konferans söyleşi gerçekleştirme faaliyetine bir yenisi daha eklendi. Öğr. Gör. Emre Özkan’ın rehberliğinde ve öğrencilerin proje dersi kapmasında gerçekleştirilen seminerinin bu seferki konusu ‘bankacılık ve sigortacılıktı.’ Türkiye Finans Katılım A.Ş. Sakarya Serdivan Müdürü Adil Koyun ve HSBC Bankası İzmit Bulvar Şube yöneticisi Sayit Arslan, okulun konferans salonunda öğrencilere sektör hakkında bilgi verdiler. Konuklar, özellikle olası ekonomik krizlerde bankacılık ve sigortacılık sektörünün nasıl etkilendiğini, bundan çıkış yollarının neler olabileceğini anlattılar. Yapılan etkinliklerin önemli olduğunu ifade eden Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Nevim Genç, özellikle fuarlara katılımın okulun imajı ve tanıtılmasına katkı sağladığını söyledi. Diğer etkinlikleri düzenleyen öğretim elemanlarına ve bu konuda çalışma yapan öğrencilere teşekkür eden Genç, seminer, konferans ve söyleşi için okula gelen sektör temsilcisi konukların, öğrencilerin bilgi ve pratiğinin artmasına büyük katkı sağladığını da sözlerine ekledi.