Okulumuzda tekstil yarışması ve Kandıra Bezi sergisi

12 Mayıs 2015

Okulumuzda tekstil yarışması ve Kandıra Bezi sergisi

Kandıra MYO Tekstil Teknolojisi programında öğrenim gören öğrencilerimiz arasında gerçekleştirilen giysi tasarım, giysi tasarım ve oyuncak yarışması sonuçlandı. Dereceye giren öğrencilere Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr.Arzu Azizağolu başarı sertifikası verdi. Giysi tasarımı alanında birinci Selvihan Arslan, ikinci Ecemnur Kalkavan ve Derya Yazdık, üçüncülüğü ise Neslihan Kalaycı ile Yüsra Doğanay paylaştı. Giysi ve oyuncak tasarım dalında ise birinci Sevda Neslihan Yaşar olurken, ikinciliği Beril Sakarya ve Bilge Kaya, üçüncülüğü ise Ezgi Kaya ile Seda Bilir elde etti. Tekstil Teknolojisi programında gerçekleştirilen bir başka etkinlik ise ‘Kandıra Bezinin’ tanıtımı oldu. Okulun sergi salonunda 11-16 Mayıs 2015 tarihleri arasında açık kalacak olan sergide öğrenciler, Kandıra köylerinden topladıkları bez örnekleri ve bezin yapımında kullanılan ham maddeleri arkadaşlarının yakından görmesini sağlamış oldular.

Öğrencilerimiz, miniklerle faaliyet yaptı

Öte yandan öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projelerindeki etkinliklerine de devam ettiler. Öğr. Gör. Emine Demircili’nin yönlendirmesiyle gerçekleştirilen etkinliklerin ilki bir grup öğrencinin İstanbul Maltepe’deki huzurevi sakinlerine yaptıkları moral ziyareti oldu. Diğer  öğrenciler ise Kandıra’daki ilköğretim okullarını ziyaret ederek, minik öğrencilerle bir araya geldi. Akçakoca İlkokuluna giden öğrencilerimiz okulda resim yarışması düzenlediler ve minik öğrencilere çeşitli hediyeler verdiler. İlköğretim okullarında yapılan etkinlikler miniklere trafik kurallarının tanıtılması ve öğretilmesi ile çeşitli faaliyetlerinin hayata geçirilmesiyle devam etti. Yapılan etkinlikler ve çalışmalar konusunda değerlendirmede bulunan Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Nevim Genç, sosyal sorumluluk projelerinin gençlerin yaşadıkları toplumsal ortama ilgi duymasına katkı sağladığını söyledi. Genç, yöresel bir kumaş olan ‘Kandıra Bezinin’ tanıtımı konusunda ise okulun Tekstil Teknolojisi Programının öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Giysi yarışması konusunda dereceye giren öğrencileri de kutlayan Genç, etkinliklere hayata geçirenlere de teşekkür etti.