Öğrencilerimize Avivasa’da iş fırsatı

07 Mayıs 2015

Öğrencilerimize Avivasa’da iş fırsatı

Türkiye’nin önde gelen sigorta-emeklilik şirketlerinden Avivasa Emeklilik ve Hayat A.Ş., yöneticileri Kandıra MYO’lu öğrencilerle bir araya geldi. Öğretim görevlileri Emre Özkan ve Nur Karaca’nın yönlendirmesiyle gerçekleştirilen ‘işe alım projesine’ katılan şirket yöneticileri, sektörde çalışmak isteyen öğrencilere iş başvurusu yapma imkanı sağladılar. Bankacılık ve Sigortacılık bölümü 2.sınıfta okuyan öğrencilere öncelik verildiği proje çalışmasında, şirket yöneticileri etkinliklerine kurumlarını tanıtarak başladılar. Tanıtımın ardından iş başvurusu için öğrencilerle mülakat gerçekleştirildi, bu aşamayı geçen öğrenciler daha sonra şirket tarafından Bireysel Emeklilik Sertifikası almak için sınava girecekler. Sınav için gerekli eğitim ise yine şirket tarafından verilecek. Burada başarılı olan öğrenciler Avivasa’da finansal danışman olarak işe başlama şansı elde edecekler. Söz konusu projenin tanıtımında şirketin İnsan Kaynakları Yönetimi (İKY) Satış, Eğitim ve Gelişim Yönetimi Müdürü Zafer Tartar, Satış Yetenek Performans Uzmanı Mine Büyükkılıç ve İKY Sorumlusu Meltem Yılmaz hazır bulundu.

Çocuklarla piknik

Diğer yandan okulumuz öğrencileri proje dersi kapsamında İzmit’teki ‘Kassel Çocuk Köyü’nde hayatlarını sürdüren çocuklarla bir etkinlik gerçekleştirdiler. Yaşları 06-12 arasında olan 14 çocukla birlikte piknik yapan Kandıra MYO’lu öğrenciler, daha önce sponsor yardımıyla elde ettikleri maddi geliri etkinliğin hayata geçirilmesi için kullandılar. Yrd. Doç. Dr. Benan Yücebalkan’ın yönlendirmesiyle yapılan etkinliği Banka ve Sigorta bölümünde öğrenim gören öğrenciler gerçekleştirdi. Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Nevim Genç, etkinliklere ilişkin yaptığı değerlendirmede başta Avivasa şirketine, öğrencilerine tanıdığı iş fırsatı için teşekkür etti. Genç, öğrencilerin eğitimleri devam ederken iş bulma imkanına kavuşmasının önemli olduğunu belirtti. ‘Kassel Çocuk Köyü’ etkinliğinin de sosyal dayanışma ruhunu yansıttığını kaydeden Müdür Genç, böylesi pratiklerin insanlar arasındaki sevgi bağını artırdığına dikkat çekti. Genç, etkinlerin gerçekleşmesinde katkısı bulunanlara da teşekkür etti.