Öğrencilerimiz atık yağ topladılar, okul boyadılar

28 Nisan 2015

Öğrencilerimiz atık yağ topladılar, okul boyadılar

Kandıra MYO’lu öğrenciler artık geleneksel hala getirdikleri ‘atık yağ’ toplama faaliyetini bahar döneminde de devam ettirdiler. Okuldaki bir grup öğrenci, kendi çabalarıyla buldukları sponsor(destekçi) yardımıyla, ev, işyeri ve lokantalardan atık yağı toplayarak, Körfez İlçe belediyesi yetkililerine teslim ettiler. Toplam 300 kg atık yağı belediye görevlilerine teslim öden okulumuz öğrencileri, bunun karşılığında belediyenin desteğiyle kuru erzak temin ettiler ve bunun da ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmasını sağladılar. Öte yandan bir başka grup öğrenci ise yine kendi çabalarıyla diyalog kurdukları sponsorların desteğiyle, Kandıra’daki Özbey İlköğretim okulunun boyanmasına katkıda bulundular. Öğrenciler, yardımsever esnafın desteğiyle kalem satışından elde ettikleri parayla 50 kg boya alıp, söz konusu okulun iki sınıfının boyanmasını gerçekleştirdiler. Öğrenciler,  geriye kalan parayla da beden eğitimi derslerinde kullanılmak üzere  voleybol ve futbol topları satın alarak okula hediye ettiler. Söz konusu projeleri için kısa bir değerlendirme yapan Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr.Nevim Genç, gençlerin başta çevre duyarlılığı olmak üzere, hayatın her kesiminde etkili ve yardım sever projeler üretmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Genç, projelerin bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.