Öğrencilerimizden Kan Bağışı

02   Nisan  2015

KOÜ Kandıra MYO

Öğrencilerimizden kan bağışı

Kandıra MYO’lu öğrenciler 100 ünite kan bağışında bulundu. Kandıra MYO’lu öğrencilerin proje dersi kapsamında gerçekleştirdiği kan bağışı, Kızılay İzmit Şubesi yetkililerinin ortak çalışmasıyla hayata geçirildi. Kan verme prosedürünün uygulandığı işlemde 100 ünite kan alınanın gençlerin yanında öğretim görevlileri Nejdat Şaşı ve Emre Özkan hazır bulundu. Öğrencilerden tamamen gönüllülük esasına göre kan verdiğini belirten öğretim görevlileri, proje derslerinin akademik bilginin yanı sıra, sosyal yanlarının öne çıkarılmasına önem verdiklerini söylediler. Kan bağışında bulunan öğrencilere meyve suyu ve çeşitli tatlılar ikram edildi.

Bankacılık semineri

Yapı Kredi Bankası İzmit Şubesi Ticari Portföy yetkilisi Bülent Ölmez, Kandıra MYO öğrencilerine seminer verdi. Ölmez’in bireysel, özel, ticari ve kurumsal bankacılık arasındaki farkları anlattığı konuşmasına öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Bankacılık sektörünün son yıllarda büyük değişim geçirdiğini ifade eden Ölmez, sektörün her zaman yeni ve taze fikirlere açık olduğunu söyledi. Özellikle bu alanda akademik eğitim almış meslek yüksek okulu mezunlarının sektöre çok çabuk ayak uydurduğunu kaydeden Ölmez, gençlere kapılarının daima açık olduğunu sözlerine ekledi.

Etkinlikler devam edecek

Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Nevim Genç, her iki etkinlik konusunda da öğrencilerin katkısının büyük olduğunu belirterek, gençlerin bilinç ve bilgi düzeyinin bu tür sorumluluklarla arttığını kaydetti. Genç, önümüzdeki günlerde de böylesi etkinlikleri hayata geçireceklerini sözlerine eklerken yönlendirici olan öğretim elamanlarına ve katkıda bulunanlara teşekkür etti.