Kandıra MYO Tekstil Programı öğrencilerinden oyuncak sergisi

24 Mart 2015

Kandıra MYO Tekstil Programı

öğrencilerinden oyuncak sergisi

Kandıra MYO Tekstil Programında öğrenim gören öğrenciler kendileri tarafından çeşitli kumaşlardan ürettikleri oyuncak sergisini okulun sergi salonunda açtılar. Tekstil Teknolojisi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Arzu Azizağaoğlu ve Öğr. Gör.Zehra Aydoğdu’nun rehberliği ve yönlendirmesiyle hayata geçirilen sergideki oyuncak bez bebekler ve diğer ürünler, 2.sınıfta okuyan tekstil öğrencilerinin tasarımlarından oluştu. Proje dersi kapsamındaki etkinlikte birbirinden ilginç oyuncak tasarımları, 5 öğrencinin çalışmalarıyla hayat buldu. Sergi bir hafta süreyle açık kaldı ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Liselilerin tekstil merakı

Öte yandan, Kandıra MYO Tekstil Programı hakkında bilgi almak üniversite tercihlerini bu yönde yapmak isteyen liseli öğrenciler okulumuza bir gezi düzenlediler. Körfez İlçe Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim ve Teknoloji 11. ve 12.sınıf öğrencilerden oluşan bir grup, başta tekstil atölyesi olmak üzere diğer laboratuvarları görme fırsatı buldu. Çoğunluğunu kız öğrencilerin oluşturduğu liseliler geçtiğimiz yıllarda modelleştirilen tekstil ürünlerini incelerken, bez oyuncak sergisini de gezme fırsatı buldular.

İş nasıl aranır?

Okulda gerçekleştirilen bir başka etkinlik ise ‘iş arama teknikleri’ semineriydi. Kocaeli Üniversitesi ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve İş-Kur’un işbirliği ile gerçekleştirilen seminerde öğrencilere iş aramanın ayrıntıları anlatıldı. Seminer çalışması için okulumuza gelen İş-Kur yetkilisi Cem Özler, öğrencilere iş başvurularında ‘özgeçmiş’ hazırlamanın önemini anlattı. İyi bir CV’nin(özgeçmiş hikâyesi) iş bulabilmenin yarısı olduğunu ifade eden Özler, bunun yanı sıra eğitim alanı dışındaki yeteneklerin de CV’ye eklenmesinin pozitif etki yaptığını sözlerine ekledi.

Etkinlikler sürecek

Söz konusu etkinlikler hakkında bir değerlendirme yapan Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Nevim Genç, öğrencilerin her konuda eğitilmesinin, onların geleceği açısından çok önemli olduğunu belirterek,  benzer faaliyetlerin süreceğini söyledi. Genç, etkinliklerde emeği geçen öğretim elamanlarına teşekkür ederken, öğrencilerini yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı.