MYO’dan Ağrı’daki minik kardeşlere kıyafet yardımı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

KANDIRA MYO

MYO’dan Ağrı’daki minik kardeşlere kıyafet yardımı

Kandıra MYO’dan bir grup öğrenci proje dersi kapsamında gerçekleştirdikleri kampanyada Ağrı’daki bir ilköğretim okulunda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere kıyafet ve nakdi para yardımında bulundular. Okulumuzdaki 8 öğrenci ‘hayırlı işler grubu’ adı altında oluşturdukları ekiple, çeşitli sponsorlar aracılıyla topladıkları parayla 9 adet erkek, 5 adet kız montu 550 TL, 9 adet erkek botu 217 TL, Umut Treni Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin hediyesi olarak 5 adet kız öğrenci botu,  20 adet bere ve eldiven, 2’şer battaniye ve atkı, 140 TL’lik 50 adet kalem ve 20 adet açacak temin ederek söz konusu okula gönderdiler. Geriye kalan bir miktar nakdi parayı da okul ihtiyaçlarında kullanmak üzere, yetkililere teslim ettiler. Öğrencilerimize bu çalışmalarında İstanbul’da yayın yapan Olay ve Son Havadis gazetesi büyük destek verdi.

Bir sınıfı yeni baştan yarattılar

Diğer yandan aynı bölümde öğrenim gören bir grup öğrenci ise Kandıra Zafer İlkokulu’nda bir sınıfın tüm araç ve gereçlerinin yenilenmesi konusunda bir çalışma hayata geçirdiler. Proje öğrencileri, Kandıra Belediyesi ve ilçe esnafının desteği ile sınıfın boyanması, tabanın laminant parkeyle döşenmesi,  elektrik tesisatı ve bozuk lambalarının yenilenmesi çalışması yaptılar. Öğrencilerimiz daha sonra, bu sınıfta öğrenim gören minik kardeşlerinin çeşitli kırtasiye ihtiyaçlarının da karşıladılar. Kendilerini “genç beyinler” ekibi olarak adlandıran proje gurubu öğrencilerimiz, sınıfa bir kitaplık yaptırırken buldukları sponsorların okula kitap bağışında bulunmasını da sağladılar.

Bozburun öğrencilerine oyuncak ve kırtasiye

Başka bir grup öğrencimiz de, Kandıra köy okullarından Bozburun İlköğretim Okulu’ndaki minikleri ziyaret ederek, kendilerini destekleyen sponsorları aracılığıyla buradaki kardeşlerine çok sayıda oyuncak ve kırtasiye yardımında bulundular. Üç projenin de hayata geçirilmesine sağlayan öğretim görevlileri Emine Demircili ve Yavuz Arslan’ın önemli çalışmalara yön verdiklerini ifade eden Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Nevim Genç, faaliyetlere destek veren sponsorlara, adı geçen kurum ve kuruluşlarının yetkililerine ayrıca teşekkür etti. Genç, öğrencilerin hayat geçirdiği projelerin özellikle yardım çerçevesinde olmasının kendilerine çok mutlu ettiğini sözlerine ekledi.