Öğrencilerimizden Soma’ya yardım

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

Kandıra Meslek Yüksekokulu

Öğrencilerimizden Soma’ya yardım

Kandıra MYO Halkla ilişkiler ve Tanıtım programı ikinci öğretim 2/A sınıfı öğrenciler Yard. Doç. Benan Yücebalkan önderliğinde Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine yardımda bulundu.  Hayatını kaybeden işçilerin ailelerinin bazı ihtiyaçlarını karşılamak ve onların çocukların destek olmak amacıyla MYO’lu 14 öğrenci yakınlarından, Kandıra Belediyesi ve İstanbul’da ki bazı esnaflardan kırtasiye,  nakdi para ve erzak temin ederek Soma'ya ulaştırdılar. Diğer yandan aynı bölümde okuyan başka bir grup öğrenci Çocuk Esirgeme Kurumu'na giderek burada kalan çocukların bazı ihtiyaçlarına destek oldular. İstanbul Göztepe'de bulunan Semiha Şakir Çocuk Yuvası'nda kalan kimsesiz çocuklar için kendi aralarında ve yakınlarından topladıkları 600 Türk lirası tutarındaki parayla yüz adet yastık ve çok sayıda pastel boyayı çocukların kullanması için kurum yetkililerine teslim ettiler.

Kandıra’da duraklara kitaplık

Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencisi Kübra Karabalık ise dikkate değer bir çalışmaya imza attı. Öğrencimiz, Kandıra Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen projede ilçedeki minibüs ve otobüs duraklarına mini kitaplıklar yapılmasını sağladı. Öğr. Gör. Oktay Çetin’in yönettiği projenin amacının halkı kitapla buluşturmak olduğu kaydedildi. Konu hakkında bir açıklama yapan MYO Müdürü Doç. Dr. Nevim Genç, gençlerin sorumluluk duygusuyla hareket ederek hem kendilerine hem de topluma faydalı bireyler haline gelmesinin çok çeşitli yolları bulunduğunu,  bunlardan birinin de bu tür projeler olduğunu söyledi. Genç, projelerin hayata geçmesinde katkıda bulunan kurum, kuruluş ve kişilere de teşekkür etti.