Okulumuzdan 40 öğrenci Sigortam.net’i gezdi

09 Nisan 2014

Okulumuzdan 40 öğrenci Sigortam.net’i gezdi

Kandıra MYO’ dan 40 öğrenci merkezi İstanbul Ümraniye’de bulunan Sigortam. net’e inceleme gezisi gerçekleştirdi.

İş başvurusu yaptılar

Örğ. Gör. Emre Özkan’ın rehberliğinde hayata geçirilen gezide öğrenciler, sigorta şirketinin çeşitli departmanlarını yakından görerek bilgi edinme fırsat buldular. Okulun, Bankacılık ve Sigortacılık bölümünde öğrenim gören öğrencilerin katıldığı tanıma ve bilgi edinme içerikli gezide, şirket yöneticileri hazır bulundu. Trafik, Sağlık, Kasko, Konut, DASK, Yıllık Hayat, Seyahat ve BES konusunda Sigortam. net’in yaptığı işlemleri ve çalışmaları yerinde görme imkanı bulan öğrenciler, aynı zamanda mezuniyet sonrası çalışmak amaçlı iş başvurusu da gerçekleştirdiler.

Sektör genişliyor ve büyüyor

Sigortam.net’in çeşitli departmanlarından sorumlu  yöneticiler  Simge Özdal, Özlem Güray Yaver ve Barış Yıldız sektör hakkında öğrencilere bilgi verdiler. Sektörün her geçen gün daha büyük atılımlar içinde olduğunu belirten yöneticiler, Türkiye’deki vatandaşlarda ‘sigorta bilinci’ oluştuğuna dikkat çektiler. Sigorta şirketlerinin gerek ulusal gerekse uluslara arası alanda faaliyet ve ortaklıklarının hızlanarak arttığını anlatan sektör temsilcileri, bunun da ülkeye artı değer,  genç nüfus için ise istihdam anlamına geldiğini vurguladılar.

Öğrenciler hayata hazır olmalı”

Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Nevim Genç ise inceleme gezisi konusunda yaptığı açıklamada, öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdam edilmesinde bu tür faaliyetlerinin önemli olduğunun altını çizdi. Öğretim elamanlarının teorik olarak verdikleri eğitimin, sektör bazında karşılık bulması bakımından tetkik gezilerinin önemli olduğuna da vurgu yapan Müdür Genç, öğrencilerini tam donanımlı bir şekilde hayata hazırlamaya gayret ettiklerini ifade etti. Genç, hem Sigortam.net yetkililerine hem de araştırma inceleme gezisine katkıda bulunanlara teşekkür ederek, böylesi etkinliklere devam edileceğini sözlerine ekledi.