Kandıra MYO’lu öğrencilerden sosyal sorumluluk projeleri

13 OCAK 2013

KOÜ Kandıra MYO

Kandıra MYO’lu öğrencilerden

sosyal sorumluluk projeleri

Kandıra MYO’lu öğrenciler proje derslerindeki etkinliklerini öğretim görevlilerinin danışmanlığında sürdürüyor Öğr. Gör. Nejdat Şaşı’nın koordine ettiği projelerde okulun çeşitli bölümlerinde eğitim gören öğrenci grupları birçok etkinlik hayata geçirdiler.

Tekstil konusunda görgülerini artırdılar,

Bu projeler kapsamında modacı Duygu Cinislioğlu ile tekstil öğrencilerinin yaptığı söyleşide öğrenciler bilgilerini artırdılar. Proje danışmanı Nejdat Şaşı, Bursa’da faaliyet gösteren Gülcemal Tekstil Fabrikasına teknik gezi düzenlenmesini, İzmit’teki Elisa Gelinlik firması atölyelerine inceleme gezisi yapılmasını, Bursa Merinos Tekstil Müzesi’nin gezilmesini ve Tekstil atölyesine malzeme temini konusunda sponsor temininde bulunduklarını belirtti.

Çocuklara yardım,

Şaşı projelerde çalışan bir kısım öğrencinin ise Darülaceze ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nu ziyaret ederek burada kalmakta olan yaşlı ve çocuklara çeşitli yardımlarda bulunduklarını, Özel Özveri Rehabilitasyon Merkezi’ne gidilerek hastalara moral desteği verildiğini söyledi. Şaşı, İzmit Kızılay Merkezi ile ilkokul öğrencilerine yönelik sponsorlar aracılığıyla kıyafet desteği yapan öğrencilerin, maddi imkânsızlıkları nedeniyle tiyatro, sinema ve kültür merkezlerine gidemeyen yoksul ailelerden 25 öğrenciyi Türkan Saylan Kültür Merkezi’ne götürerek tiyatro izlettirdiklerini söyledi.

Şair konuk ettiler,

Öğrencilerin halı-kilim dokuma sergisi ile Yalvaç Ural Teneke Oyuncakları müzesine giderek bilgi ve görgülerini artırdıklarını da kaydeden Şaşı, gençlerin kendi okullarına halkla ilişkiler konularını içeren ders kitabı bağışında bulunarak arkadaşlarının yararlanmasını sağladıklarını anlattı. Şaşı, yine proje dersi kapmasında bir grup öğrencinin genç Şair Kaan Murat Yanık’ı Kandıra MYO’ya davet ederek, şiir hakkında konferans vermesini sağladıklarını sözlerine ekledi.

-------------------------