Kandıra MYO’da etkinlik serisi

Kandıra MYO’da etkinlik serisi

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Kandıra Meslek Yüksekokulu yeni eğitim-öğretim yılının ilk döneminde öğrenciler projelerine kaldıkları yerden devam ediyorlar. Öğrenciler sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayatın birçok alanında yaptıkları çalışmalarıyla bilgi ve görgülerinin artırırken, yardımlaşma duygularının gelişmesine de vesile oluyorlar. Öğrenciler, hocalarının yol göstericiliği ve rehberliğinde yaptıkları faaliyetlerde fidan dikme(ağaçlandırma), kan verme gibi sosyal sorumluluklar üstlenirken, okula davet edilen konukların konferanslarıyla bilgilerini artırıyorlar.

BES konusunda bilgi verdiler

Öğr. Gör. Emre Özkan’ın proje koordinasyonunda bir grup öğrenci Kandıra’nın Bollu Köyü’nde Orman İşletme Müdürlüğü’nün işbirliğinde ağaçlandırma faaliyetlerine katılırken diğer grup öğrenciler de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) hakkında bir seminer düzenledi. Anadolu Hayat Emeklilik 2.Bölge Müdürü Mustafa Beyalan ve bölge yetkilisi Aşiyan Yılmaz okula gelerek öğrencilere sektördeki gelişmeleri anlattılar. Her iki konuk da BES sisteminin gittikçe yaygınlaşan bir konuma geldiğini belirterek, sektörde personel ihtiyacının her zaman var olduğunu söylediler. Kandıra MYO’dan mezun birçok öğrencinin şirket bünyelerinde çalıştığını ifade eden konuşmacılar, okulun verdiği eğitim kalitesinin kendileri için büyük avantaj olduğunu sözlerine eklediler.

Kandıralı öğrenciler kan verdi

Diğer yandan Öğr. Gör.Nejdat Şaşı’nın yönettiği projede ise Kızılay Kocaeli Şubesi okula gelerek öğrencilerin kan vermesi sağladılar. Birçok öğrenci kan verme konusunda gönüllü olduğu gözlenirken, her sağlıklı insanın kan vermesi gerektiği konusunda bilgilendirme etkinliği de gerçekleştirildi. Bir başka öğrenci grubu ise LÖSEV’den yetkileleri okullarına davet ederek vakfın çalışmaları hakkında arkadaşlarının bilgi edinmesini sağladılar. Bu arada proje kapsamında öğrenciler okulda LÖSEV’e katkıda bulunmak için bir stand açarak, çeşitli ürünlerin satışını yaptılar ve elde ettikleri geliri vakfa bağışladılar.

Down-Sendromu’yla yaşamak

Öğr. Gör. Oktay Çetin’in yönlendirdiği projede ise Down Sendromu konusunda öğrencilere bilgi verildi. Türkiye Down Sendromu Derneği, ‘+ 1 Değer Hareketi’ semineri olarak gerçekleştirilen etkinlikte yetkililer okula gelerek öğrencilere bilgi verdiler. Konuşmacılar Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fulya Ekmen ve Down Sendromlu Robert Cem Osborn katıldı. Fulya Ekmen, bu durumun bir hastalık olmadığını kromozom fazlalılığından kaynaklandığını, böyle insanların hayatın bir başka rengi olduğunu sözlerine ekledi.

Projeler devam edecek

Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Nevim Genç, öğrencilerin Meslek Yüksekokulumuza sadece bilgi almak için gelmediğini onların sosyal gelişmelerini de pekiştirecek etkinliklerin önemli olduğunu belirterek, öğrenci projelerinin bu bakımdan çok anlamlı olduğunu söyledi. Genç, öğrencilerin projelerinin bundan sonra da devam edeceğini sözlerine eklerken, koordinasyonu sağlayan öğretim görevlilerine de teşekkür etti.