E-BEAS Sınavını Kazanan İki Mezunumuz Avivasa’da İş Başı Yaptı

BASIN BÜLTENİ

27 Temmuz 2016

E-BEAS Sınavını Kazanan İki Mezunumuz Avivasa’da İş Başı Yaptı

Kandıra MYO Bankacılık ve Sigortacılık Programından mezun olan iki öğrencimiz Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EMG) açtığı sınavı kazanarak Avivasa’da finansal danışman olarak çalışmaya hak kazandı.

Kandıra MYO’ya gelen Avivasa şirket yetkileri burada gerçekleştirdiği mülakat ve ardından EMG’nin elektronik sınavı ‘e-beas’ı yüksek puanla geçen öğrencilerimiz Tuğçe Gamze Yılmaz ve Gökhan Asan şirkette çalışma hakkı elde etti. Şirket daha önceki sene de ‘süper mezun’ projesi adı altında benzer bir uygulama yaparak öğrencilerimizi istihdam etmişti. Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Ümit Alnıaçık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, okulda hayata geçirilen ‘süper mezun’ projesinin meyvelerini aldıklarını belirterek, sınavlarda başarılı olan öğrencilere ve onları yönlendiren Öğr.Gör.Emre Özkan ve Avivasa şirketi yöneticilerine teşekkür etti.  Müdür Alnıaçık,  Kandıra MYO öğrencilerinin gerek Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) başarısının,  gerekse sektörlerde istihdam edilme şansının çok yüksek olduğunu söyledi. Alnıaçık, Halkla İlişkiler, Tekstil, İşletme, Bankacılık ve Sigortacılık mezunu yüzlerce öğrencinin piyasada istihdam edildiğini, Kocaeli Üniversitesi idarecileri olarak bundan ziyadesiyle memnun kaldıklarını sözlerine ekledi.